BOENDETYPER

Under en livstid hinner man bo i olika sorters hem. Fabo erbjuder dig alla tiders boende - ett boende för hela livet. Förutom en vanlig hyresrätt kan vi erbjuda flera olika boende, läs mer om de olika boendena nedan: 

 

Korttidskontrakt

I fastigheter som ska renoveras hyrs korttidskontrakt ut i väntan på renovering. Ett korttidskontrakt innebär att du som hyresgäst ska flytta ut efter att kontraktstiden löpt ut. Om renoveringen blir framskjuten kan det bli aktuellt med en förlängning av kontraktet. I så fall kontaktar kundtjänst dig så snart de kan med ett erbjudande om nytt slutdatum. När du skriver på för ett korttidskontrakt behåller du dina kö-poäng hos Fabo och fortsätter samla poäng som tidigare.

Fördelen med korttidskontrakt är att du snabbt kan komma in på bostadsmarknaden samtidigt som du behåller och ökar dina kö-poäng hos Fabo.

 

Seniorboende

Seniorboende är för dig som är 64+ och vill leva precis som i vilken annan bostad som helst men som prioriterar tillgänglighet i din närmiljö och med närhet till hemtjänst. Det är bra att veta att våra olika seniorboende kan skilja sig mycket åt i sin utformning och vad de har att erbjuda.

Detta lägenheterna publiceras likt alla våra lediga lägenhetsobjekt på vår hemsidan under sök bostad där du också kan lämna din intresseanmälan.

Seniorboende har vi på följande platser:

- Trädgården 16

- Furugården

- Hjortsberg

- Älvgården

- Ätran

 

Särskilt boende

Ett särskilt boende riktar sig till dig som behöver omfattande omsorg och inte längre kan bo kvar i ditt hem. Du får ett hyreskontrakt där du möblerar själv med dina tillhörigheter. Det finns personal dygnet runt samt gemensamma utrymmen som används vid måltider och samvaro.

Vi förvaltar följande särskilda boende i Falkenbergs kommun:

- Berguven

- Björkhaga

- Boken

- Floragården

- Furugårdens äldreboende

- Hjortsbergs äldreboende

- Solhaga

- Tallgläntan

- Älvgårdens särskilda boende

- Ätranhemmet

 

Trygghetsboende

Trygghetsboende är något för dig som är 70+. Detta val passar dig när du behöver lite extra trygghet i din vardag med närhet till hemtjänst.

I närheten av ett trygghetsboende finns det möjlighet till mötesplatser och träffpunkter där du kan äta och umgås med dina vänner om du vill.

Sedan juli 2018 sköter Socialförvaltningen kön till trygghetsboende. Vill du lämna en intresseanmälan kan du göra detta hos Kontaktcenter på kommunen genom att ringa telefonnummer 0346-88 60 00 och uppge dina uppgifter. Läs mer om trygghetsboende.

Fabo förvaltar nedan trygghetsboende i Falkenbergs kommun:

- Alegränd

- Morup

- Marknadsvägen i Ullared

 

Rökfritt område/boende

Att bo i ett rökfritt område innebär att all form av rökning är otillåten på och omkring fastigheten så även E-cigaretter. Man får helt enkelt varken röka i lägenheten, på balkongen/uteplatsen, i gemensamma utrymmen som tvättstuga, förråd, miljöhus eller i utemiljön omkring fastigheten.  

Du som flyttar in i en rökfri fastighet skriver på ett avtal att hålla fastigheten rökfri. Det innebär att du även ansvarar för dina gäster och besökare att inte röka på området.

I dessa fastigheter kan du bo rökfritt:

- Kv. Svärdet

- Greig

- Marknadsvägen, Ullared