Tillträde
Enligt hyreslagen har du tillträde till din nya lägenhet klockan 12:00 den första vardagen som anges i kontraktet. Om det är helgdag gäller kontraktet från klockan 12:00 den första vardagen efter helgdagen.

Om du upptäcker skador som missats vid besiktningen efter den tidigare hyresgästen är det viktigt att du dokumenterar detta, ta gärna bilder. Är det av större art så meddela Fabo omgående.

 

 

 

Adressändring
När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Vill du ha eftersändning av din post kan du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se). Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan bland annat hitta ditt lägenhetsnummer i husets entré eller på ditt kontrakt.
 

Betala hyran
Det är viktigt att hyran betalas i tid. Du betalas för kommande månad och senast sista vardagen i varje månad.

Om du inte betalar i tid kan du förlora ditt hyreskontrakt. Du bör därför kontakta oss så fort som möjligt om det av någon anledning skulle bli problem med betalningen.

TIPS! Ansök om att få betala hyran via e-faktura eller autogiro så slipper du missa en betalning. Ladda ner en blankett för autogiro här!

Skaffa hemförsäkring
Att skaffa hemförsäkring är viktig då den kan skydda dig ekonomiskt om något skulle hända med din lägenhet eller dina saker.

Exempelvis om det skulle ske en vattenskada kan du via hemförsäkringen få ersättning för saker som blivit förstörda.

Hemförsäkringen kan också vara en trygghet om du själv skulle orsaka en allvarlig skada exempelvis en brand.

 

Nycklar
Förutom nycklar till lägenheten får du ofta separata nycklar/taggar till tvättstuga och förråd. Kontrollera gärna så att du fått rätt nycklar/taggar och att antalet stämmer.

Tänk på att nycklar/taggar är ett värdeföremål och att du själv är ansvarig för att förvara dessa på ett säkert sätt. Du får inte låna ut, tillverka kopior eller ändra på nycklarna.