Viktiga åtgärder för att minska spridning

 

Då Folkhälsomyndigheten bedömer att risken för spridning av coronaviruset är mycket hög, och uppmanar till att minimera kontakter med personer som även har milda symtom, har vi nu beslutat om följande:

 

Vid besök i bostäder tar vi alltid kontakt med hyresgästen för att säkerställa smittorisk.

1. 
Om boende i en lägenhet har milda symptom på luftvägsinfektion (såsom hosta, feber, snuva, halsont) kommer endast akuta fel hanteras i lägenheten. Vid felanmälan samt vid inbokade möten exempelvis vid besiktning kommer vi att fråga om dessa symptom, samt om resor till riskområden. Hyresgästerna har då ett moraliskt samhällsansvar att berätta om det är så. Svarar man ja kommer vår personal att avbryta besöket omgående eller inte åka till kund, om ärendet inte är akut. Beslutet varar tills nytt beslut är taget.


2.
Har man hosta, feber, snuva eller halsont får man inte vistas i våra lokaler, exempelvis vår reception. Bokade möten kommer att avbokas om någon i besökarens hushåll visar symtom, och vi kommer i första hand hänvisa till fortsatt kontakt via e-post eller telefon.


3.
Vår personal kommer inte att beröra hyresgäster, exempelvis med handhälsning. Vi kommer att hålla avstånd till hyresgäster vi möter på området. Vi uppmanar alla hyresgäster att göra likadant.

 

Vi håller vår reception öppen som vanligt men ber er att i första hand besöka vårt forum där det finns svar på de vanligaste frågorna. 
Hittar ni inte svar på din fråga där vänligen maila oss: info@fabo.se eller ring oss på: 0346- 88 60 00

 

Tack för er förståelse!

 

Se nedan länkar gällande ytterligare information:

Krisinformation

Folkhälsomyndigheten

Falkenbergs Kommun

Läs mer om projektet här om hur du kan hjälpa till eller få hjälp under denna kris. 

 


 

Du kan även få svar på de vanligaste
frågorna som ställs till oss om
Covid-19 på vårt forum.

 

TILL FORUMET