Skärpta restriktioner

Uppdaterad: 2021-03-12

Skärpta restriktioner med anledning av ökad smittspridning 

Efter omfattande smittspridning i Hallands län har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Halland och Länsstyrelsen beslutar om skärpta råd för Halland. Råden gäller tillsvidare och de påverkar Fabos verksamhet på olika sätt. För Fabo är det självklart att följa de råd och rekommendationer som myndigheter och regering beslutar om och att agera för att minska smittspridningen i samhället. Våra hyresgäster och vår medarbetares säkerhet är viktig för oss.

 

De nya skärpta råden innebär att vi endast utför akuta åtgärder i lägenheten, detta gäller även de kommunala boendena. Ett akut ärende är när lägenheten är strömlös eller har andra elfel, vattenläckor eller avloppsstopp. Akut är även om hela spisen, kylen, frysen eller tvättmaskinen inte fungerar. Övriga ärenden får vänta tills restriktionerna upphävs och här ber vi om ert tålamod. Vi kommer att hantera ärenden och utföra åtgärder så snart vi kan men det kommer ta längre tid än vanligt. För äldre hyresgäster och hyresgäster med funktionsnedsättning åtgärdar vi särskilda ärenden. Hyresgästen ska vid åtgärd i lägenheten helst inte vara i lägenheten alt. i annat avskilt rum. 

 

Kundtjänst nås via telefon och via andra kanaler. Vi tar inte emot några besök på kundtjänst på Möllegatan. Däremot går det bra att maila, chatta eller söka svaret på din fråga i vårt forum på hemsidan.

 

Serviceanmälan görs enklast via Mina sidor på fabo.se eller genom att ringa 0346-88 66 00 (tonval 2). Det är dock längre handläggningstider under denna period. 

 

Servicecenter har telefontid helgfria vardagar kl. 8-16 (lunchstängt kl. 12-13) och kundtjänst har telefontid  kl. 10-14 (lunchstängt kl. 12-13). Forumet på hemsidan är tillgängligt dygnet runt, där kan du söka svar på många frågor och dessutom ställa egna.

 

Vi gör inga lägenhetsvisningar utan du som fått erbjudande om en lägenhet kontaktar den nuvarande hyresgästen och kommer överens om hur lägenheten visas digital med foton och/eller filmer. Fabo förmedlar nödvändiga kontakter.

 

För nyckelutlämning så bokas tid.

 

Tack för er förståelse och för visad hänsyn.

  

Mer information kan du läsa hos:  KrisinformationFolkhälsomyndigheten och Falkenbergs Kommun

Läs mer om projektet här om hur du kan hjälpa till eller få hjälp under denna kris. 

 


 

Du kan även få svar på de vanligaste
frågorna som ställs till oss om
Covid-19 på vårt forum.

 

TILL FORUMET