Holgersgatan smyckas med konst!

Konstprojekten mellan Fabo och Rians designmuseum fortsätter. Denna gång blir det konstnären och illustratören Annika Bryngelson från Helsingborg som har fått uppdraget att gestalta sin konst på den stora fasaden på Holgersgatan vid kvarteret Repslagaren i centrum.  

Annika Bryngelson även bekant som Syster Diesel har hållit på med konst och illustrationer i hela sitt liv och det är också det hon livnär sig på.   
- Jag brukar presentera mig som Annika Bryngelson när jag jobbar med konst och signera sina verk med Syster Diesel när jag skapar illustrationer. Det är två helt olika kreativa processer och därför brukar jag använda olika alias beroende på metod. I detta projekt är jag Annika Bryngelson.  

Hon har gjort flera designuppdrag för stora företag som IKEA, SAS Europe, Adidas, Libresse med flera, och även gjort bokomslag åt flera bokförlag samt skapat många andra vackra ting och verk åt kommuner och landsting. Och nu har äntligen vi på Fabo fått äran att samarbeta med Annika.  

– För mig är det viktigt att min konst kan berätta något, göra skillnad och förmedla ett budskap. Så när jag fick frågan att skapa offentlig konst för Fabo i fina Falkenberg som kan spegla allmännyttans insatser i samhället var det enkelt att tacka ja.   

 Annika är nu precis i början i sin process men förhoppningsvis kommer konstverket att vara på plats på fasaden och redo för att invigas på kvarteret repslagaren i höst. 
- Konstverket kommer att skapas på en betongfärgad, cementbaserad yta och bli ungefär 25 kvadratmeter stort, men så mycket mer än så kan jag inte avslöja än.

På bild ovan ser ni ett första utkast av konstverket, men hur det färdiga resultatet blir exakt, det återstår att se!