Första spadtaget för psykiatriboendet i området Stafsinge Arvidstorp är nu taget

 

Vi är så glada över att få möjligheten att bygga Falkenbergs första boende för personer med psykisk funktionsnedsättning tillsammans med socialförvaltningen och NCC i området Stafsinge Arvidstorp i Falkenberg. Psykiatriboendet ska byggas på̊ Stafsingevägen, bakom AIK-vallen och det beräknas att stå klart i september 2022.

 

Kommunen bygger boende för personer med psykisk funktionsnedsättning 
Ett nytt boende för personer med psykisk funktionsnedsättning har legat i kommunens planering i många år. Av olika anledningar har byggnationen skjutits på framtiden, men 2018 blev projektet tilldelad tomten i Stafsinge Arvidstorp och nu är byggnationen igång.  

 

Tio lägenheter och gemensamma utrymmen
Boendet ska byggas på Stafsingevägen, bakom AIK-vallen. Det är planerat för tio lägenheter och en gemensam del med kök där de boende kan umgås och ha gemensamma aktiviteter. I anslutning till den gemensamma delen ligger också ett personalutrymme. 
Varje lägenhet har en egen ingång från gården och kommer bestå av vardagsrum, kök, sovrum och badrum med tvättmaskin och torktumlare. 

Boendet kommer att vara bemannat dygnet runt och ha formen av ett U. Fördelen med en U-form är att de boende kan leva ett självständigt liv. De behöver inte gå genom boendet för att komma till sin lägenhet, utan dem väljer själv om och när dem vill nyttja de gemensamma ytorna.

En av lägenheterna kommer att bli en så kallad återhämtningsplats dit man kan komma om man behöver stöd och hjälp efter ett insjuknande. En plats att mellanlanda på för att kunna läka och återhämta sig tills man är redo för att flytta tillbaka tills sin egen lägenhet igen.

 

Ett samarbete med mellan Socialnämnden, NCC och Fabo
Det är byggföretaget NCC som kontrakterats för bygget och det beräknas att stå klart i september 2022.
– Jag tycker Fabo har gjort ett jättebra arbete med att ta fram ett boende som möter de behov som den här målgruppen har. Jag ser fram emot att få komma hit och besöka det när det står klart, säger Kerstin Rosell, socialnämndens ordförande.

 På bild ser ni Fabos styrelseordförande Christina Johansson, projektchef Jörgen Olin på NCC och Socialnämndens ordförande Kerstin Rosell.